Categorii
Uncategorized

Scurgerile infundate: Diverse instrumente folosite de experti

Scurgerile infundate: Diverse instrumente folosite de experti

Tevile sau scurgerile infundate reprezinta o problema des intalnita de care ne vom lovi cel putin o data in viata.

In cazul chiuvetelor de la bucatarie, vinovatul principal o reprezinta amestecul format din resturile alimentare, ulei si detergenti. Acest amestec se depune pe tevile de scurgere iar rezultatul este diminuarea debitului de apa.

In cazul bailor, tevile se infunda cel mai adesea datorita resturilor de sapun sau a altor produse de curatat ce se amesteca cu firele de par. O persoană obișnuită pierde între 50 și 100 de fire de păr în fiecare zi iar cea mai mare parte a acestei pierderi are loc la duș ajungand astfel in canalul de scurgere al dușului. Desi o singură șuviță de păr nu reprezinta un pericol pentru scurgeri, când o multitudine de fire devin înnodate acesta risca sa creeze probleme, in special in cazul caselor aglomerate, unde riscul de infundare frecventa a canalizarii este mai mare.

Un efect mai putin vizibil al diminuarii debitului de apa la chiuveta sau cada este favorizarea aparitei mucegaiului. Pe langa disconfortul cauzat de aspectul si mirosul neplacut, mucegaiul reprezinta si un pericol pentru sanatate, favorizand dezvoltarea de alergii, aparitia migrenelor si inrautatirea simptomelor de astm.

Reactiile chimice provocate de solutiile de curatare din comert sub forma de granule sau geluri ori de amestecurile realizate in casa pot afecta in mod ireversibil integritatea canalelor de scurgere. Printre dezavantajelor acestor tipuri de solutii vom enumera si lipsa de eficacitate in cazul blocajelor (ele vor dizolva doar depunerile minore de pe peretii tevilor) si riscurile asupra sanatatii datorita toxicitatii lor.

Pentru a evita toate aceste neplăceri si riscuri, expertii in instalatii folosesc instrumente specializate pentru a desfunda canalele de scurgere in mod sigur si eficient.

Mai jos va prezentam cele mai frecvente scenarii si instrumente folosite pentru desfundarea tevilor.

Inspectia video a conductelor

Inspectia video a conductelor are un rol preventiv, motiv pentru care este recomandat a fi realizata cel putin o data la doi ani. Aceasta îi va spune instalatorului cum curge apa în casă si il poate alerta in privinta unor fisuri, probleme la imbinari ori necesitatea unor reparații, inainte ca acestea sa ajunga într-un punct critic ce va fi, in mod automat, mai costisitor.

Aceasta se realizeaza prin utilizarea unor camere video conectate la un cablu ce va fi introdus în sistemul de scurgere de catre un instalator.

Acest proces le permite specialiștilor să vadă părțile țevii la care altfel nu ar avea acces precum si eventualele reziduuri ce blocheaza scurgerea. Pe baza informațiilor adunate, ei pot determina care este cea mai buna soluție pentru desfundarea tevii.

1. Desfundarea cu sarpe mecanic

Un șarpe mecanic arată ca un cablu lung cu un capăt ce seamănă cu un tirbușon.

In celalalt capat este atașat un mâner care este folosit pentru a trece cablul prin scurgere. Instalatorii vor folosi manivela pentru a impinge cablul prin scurgere si vor manevra sarpele pana cand acesta va sparge blocajul realizat de reziduurile acumulate.

Pentru a nu risca avarierea conductei este vital ca lungimea si diametrul sarpelui sa fie alese in functie de caracteristicile canalizarii respective.

2. Desfundare cu sarpe electric

Un șarpe electric funcționează pe aceleași principiu ca și șarpele manual. Cu toate acestea, aceste instrumente de curățare a scurgerilor sunt adesea folosite pe țevi mai mari sau in locuri in care nu se reuseste desfundarea cu sarpele mecanic.

Motorul oferă instalatorului mai multă putere pentru a împinge prin reziduurile acumulate pe tevi. Cu un buton, instalatorul poate împinge cu ușurință cablul prin țeavă și la fel de ușor, îl poate retrage după ce o țeavă este desfundată.

Ca si in cazul sarpelui mecanic, pentru a nu risca avarierea conductei este vital ca lungimea si diametrul sa fie alese in functie de caracteristicile canalizarii respective.

3. Desfundare si curatare conducte cu jet de apa de mare presiune

Acest instrument trimite apă sub presiune prin țevi pentru a elimina acumularea reziduurilor pe scurgere si pentru curatarea acestora de par,sapun,ori resturi alimentare, fiind cel mai adesea mai rapid și mai eficient decât un șarpe de scurgere tipic.

Puterea apei ajută la eliminarea rezidurilor de pe pereții conductelor, prin urmare, acest instrument nu numai că remediază o scurgere înfundată dar si diminueaza probabilitatea viitoarelor blocaje sau deteriorări la nivelul conductelor.

Sfaturi pentru a evita infundarea tevilor

Evitati pe cat posibil aruncarea reziduurilor alimentare ,materialelor de constructii,servetelelor umede,uleiului,etc pe conductele de scurgere.

După cum puteți vedea, scurgerile înfundate necesită o gamă de instrumente specifice, alese in functie de caracteristicile si necesitatile fiecarei instalatii de canalizare, precum și de profesioniști instruiți în utilizarea lor.

Dacă bănuiți că aveți o scurgere înfundată, solicitați interventia unui instalator specializat.

Experții nostri sunt instruiți pentru a desfunda canalele de scurgere si mai important, instalatorii profesioniști pot oferi întreținere regulată și sfaturi pentru a vă păstra casa în siguranță si de a evita viitoarele probleme legate de instalatii si canalizare.Firma noastra nu ofera garantie pentru desfundari.La aceste lucrari se fac probe la sfarsit,in prezenta clientului.

Pentru servicii complete dedicate instalațiilor sanitare în Bucuresti si Ilfov, sunați la MSM INSTAL – 0753.464.464

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *